SNF Nostos

STAVROS NIARCHOS FOUNDATION

Μουσική

Masked Wolf

24/06, 20:30, Ξέφωτο

Masked Wolf

Στο φετινό SNF Nostos, στις 24 Ιουνίου, η Σκηνή στο Ξέφωτο θα υποδεχθεί για πρώτη φορά ένα μοναδικό μουσικό line-up με back-to-back εμφανίσεις. Ο Αυστραλός rapper Masked Wolf [Harry Michael], ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα της παγκόσμιας rap σκηνής θα έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η βραδιά θα ανοίξει με τον πολυαγαπημένο Έλληνα καλλιτέχνη Good Job Nicky και θα κλείσει με την headlining εμφάνιση της διεθνώς αναγνωρισμένης Jorja Smith.
Ο Masked Wolf έχει καθιερωθεί ως μία ισχυρή, παθιασμένη και αυθεντική φωνή της hip hop μουσικής. Με πάνω από 150 εκατομμύρια streams μέχρι στιγμής, ο Αυστραλός rapper και τραγουδιστής εξαπολύει έναν χείμαρρο από προσωπικές αλήθειες στο πρώτο του άλμπουμ με τίτλο Astronomical.

Μεγαλώνοντας στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ο Michael βρήκε την ελευθερία του στο γράψιμο. Ως μοναχοπαίδι, τον κλόνισε ιδιαίτερα το διαζύγιο των γονιών του. Ο πατέρας και η μητέρα του μετακόμισαν αλλού, αλλά εκείνος επέλεξε να μείνει κοντά στους φίλους του. Έτσι, μετακόμισε με τους παππούδες του που είχαν μεταναστεύσει από την Ελλάδα και μιλούσαν ελάχιστα αγγλικά. Παθιασμένος με καλλιτέχνες όπως ο Eminem και ο G-Unit, χρησιμοποίησε την πένα του για να εκφραστεί μέσα από ποιήματα και στίχους.

Το 2018, κυκλοφόρησε το ανεξάρτητο ντεπούτο του, με τίτλο Speed Racer. Συγκέντρωσε εκατομμύρια streams και εντυπωσίασε την Αυστραλία. Μετά το Night Rider και το Water Walkin, κυκλοφόρησε το Astronaut in the Ocean. «Πνιγμένο» στην αέρινη κιθάρα, με 808 beat, νέον πλήκτρα και επιδέξιο παιχνίδι με τις λέξεις, βυθίστηκε σε έναν ειλικρινή λυρισμό, αντιμετωπίζοντας κατά μέτωπο την κατάθλιψη και ρωτώντας: «What you know about rolling down in the deep?» (Τι ξέρεις εσύ για το πώς είναι να πέφτεις στα βαθιά;). Το δυνατό ριφάκι και το εύκολα αναγνωρίσιμο ρεφραίν του, οδήγησαν στο να γίνει άμεσα viral. Παράλληλα, το κομμάτι αποτέλεσε έμπνευση για εκατοντάδες χιλιάδες Tik Tok βίντεο.

Με πολλή ακόμα μουσική στον ορίζοντα, ο Masked Wolf θα εμπνεύσει αναμφίβολα αμέτρητους άλλους να βγάλουν τη μάσκα.

«Ανοίξου για το ποιος πραγματικά είσαι και τι θέλεις από τη ζωή. Μπορείς πάντα να προσπαθήσει για αυτό που θες. Εγώ είμαι η απόδειξη. Όταν με ακούς, θέλω να ξέρεις ότι ακούς τον πραγματικό μου εαυτό».

Τη βραδιά θα ανοίξει ο καλλιτέχνης-φαινόμενο της σύγχρονης ελληνικής μουσικής Good Job Nicky, ενώ το line up θα ολοκληρωθεί με την headliner Jorja Smith σε μια εμφάνιση Βρετανικού R&B sensation. Ύστερα από τα live, ο ουρανός του SNF Nostos θα φωτιστεί και φέτος από το ένα φαντασμαγορικό drone show, ενώ θα ακολουθήσει dj set στην Αγορά το οποίο θα συνοδεύεται από εντυπωσιακά laser projections πάνω στο εμβληματικό κτήριο του ΚΠΙΣΝ.