SNF Nostos

STAVROS NIARCHOS FOUNDATION

Μουσική

Jorja Smith

24/06, Ξέφωτο

Jorja Smith

Στο φετινό SNF Nostos, στις 24 Ιουνίου, η Σκηνή στο Ξέφωτο θα υποδεχθεί την Βρετανίδα R&B καλλιτέχνη, Jorja Smith, η οποία έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά την εμφάνισή της στο φεστιβάλ Primavera Sound στη Βαρκελώνη. Το μοναδικό μουσικό line-up με back-to-back εμφανίσεις περιλαμβάνει επίσης τον Ελληνοαυστραλό rapper, Masked Wolf, και τον αγαπημένο καλλιτέχνη της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, Good Job Nicky.

Τα τρία τελευταία χρόνια, η Jorja Smith έχει αποθεωθεί παγκοσμίως για τις υποβλητικές συνθέσεις, τη δυναμική ερμηνεία, το αγνό συναίσθημα και το αστείρευτο ταλέντο της ως μία νεαρή γυναίκα που αναζητά τον δρόμο της στον κόσμο. Η Smith έχει κοσμήσει πολλά εξώφυλλα περιοδικών, έχει εμφανιστεί σε τελετές απονομής βραβείων και σε βραδινές τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ έχει πραγματοποιήσει sold out συναυλίες σε όλο τον κόσμο, ξεπερνώντας παράλληλα το ένα δισεκατομμύριο streams παγκοσμίως. Το hit single της με τίτλο Be Honest (2019), με τη συμμετοχή του Burna Boy (headliner του SNF Nostos 2021), έχει γίνει το πιο δημοφιλές τραγούδι της μέχρι σήμερα, με σχεδόν 250 εκατομμύρια streams παγκοσμίως.
Το EP της με τίτλο Be Right Back είναι η πρώτη δουλειά της Smith μετά το βραβευμένο ντεμπούτο άλμπουμ της Lost & Found, το οποίο ήταν υποψήφιο για Mercury Prize το 2019 και για το οποίο η Smith τιμήθηκε με το δεύτερό της BRIT Award στην κατηγορία Best Female Solo Artist, ενώ της χάρισε και την υποψηφιότητα για τα βραβεία GRAMMY στην κατηγορία Best New Artist.

«Ονομάζεται “Be Right Back” επειδή είναι κάτι που θέλω να μοιραστώ με τους fans μου αυτή τη στιγμή –δεν είναι ολοκληρωμένο άλμπουμ και αυτά τα τραγούδια δεν είναι γραμμένα για άλμπουμ. Ωστόσο, εφόσον εγώ είχα την ανάγκη να τα γράψω, τότε κάποιος θα έχει την ανάγκη να τα ακούσει», δήλωσε η Smith για το project.

Νωρίτερα στη σκηνή θα έχουν εμφανιστεί ο καλλιτέχνης-φαινόμενο της σύγχρονης ελληνικής μουσικής Good Job Nicky, και ο rapper Masked Wolf, ένα από τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα της παγκόσμιας rap σκηνής. Ύστερα από τα live, ο ουρανός του SNF Nostos θα φωτιστεί και φέτος από το ένα φαντασμαγορικό drone show, ενώ θα ακολουθήσει DJ set στην Αγορά το οποίο θα συνοδεύεται από εντυπωσιακά laser projections πάνω στο εμβληματικό κτήριο του ΚΠΙΣΝ.