SNF Nostos

STAVROS NIARCHOS FOUNDATION

Εγκαταστάσεις & Εικαστικά

Τakis: Κόσμος σε Κίνηση

25 - 29 Αυγούστου 2021, 06:00 - 24:00, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Τakis: Κόσμος σε Κίνηση

Στο SNF Nostos συνεχίζεται η έκθεση με εμβληματικά γλυπτά του διεθνώς καταξιωμένου εικαστικού Takis (Παναγιώτης Βασιλάκης, 1925-2019), η οποία εγκαινιάστηκε στα τέλη του Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Takis - Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες (ΚΕΤΕ), και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Η έκθεση με τίτλο Τakis: Κόσμος σε Κίνηση, παρουσιάζει 46 αντιπροσωπευτικά έργα του κορυφαίου καλλιτέχνη σε όλους τους εξωτερικούς χώρους του ΚΠΙΣΝ και αποτελεί μια νέα παρουσίαση της δουλειάς του για τη νέα γενιά, αλλά και μια καινούρια θεώρηση της σημασίας του έργου του σε όσους ήδη το γνωρίζουν. Βασική πρόθεσή της είναι να παρουσιάσει σημαντικά έργα τέχνης του δημιουργού στο ΚΠΙΣΝ, αναδεικνύοντας έτσι τη σημασία της Τέχνης στον δημόσιο χώρο.

Στα έργα της έκθεσης περιλαμβάνονται τα εμβληματικά Αιολικά του Takis, Σινιάλα με Φως και Βίδες του Αρχιμήδη, τα Πυροτεχνήματα, αλλά και αντιπροσωπευτικά έργα του από τις ενότητες των Μουσικών Γλυπτών, των Μαγνητικών Τοίχων-Τέταρτη Διάσταση, των Σπειρών, των Ηλεκτρικών Βαρελιών, των Λουλουδιών και των Σφαιρών. Μαζί, και το καθένα ξεχωριστά, συντάσσουν κόσμους σε κίνηση, κόσμους τους οποίους οι επισκέπτες θα μπορούν να εξερευνήσουν και να συνδεθούν μαζί τους, σε μια έκθεση που ακολουθεί την ενασχόληση του καλλιτέχνη με τους φυσικούς νόμους προκειμένου να ανιχνεύσει τις κοσμικές δυνάμεις του σύμπαντος, φέρνοντας αόρατες δυνάμεις στο φως.


Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Νοεμβρίου 2021.

Στο πλαίσιο του SNF Nostos και για τις ανάγκες του φεστιβάλ η έκθεση είναι πιθανόν να τροποποιηθεί μερικώς. Περισσότερες σχετικές πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί με βάση τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν εκείνην την περίοδο σχετικά με την εξάπλωση της COVID-19.