SNF Nostos

STAVROS NIARCHOS FOUNDATION

Τεχνολογία & Εκπαίδευση

SNF Nostos Hackathon

25 - 29 Αυγούστου 2021, 09:00 - 17:00, ΚΠΙΣΝ

SNF Nostos Hackathon

Αυτό το καλοκαίρι, το SNF Nostos σας καλεί να λάβετε μέρος στο πρώτο SNF Nostos Ηackathon! Δύο εκδηλώσεις που απευθύνονται σε δύο διαφορετικά επίπεδα γνώσεων και δεξιοτήτων αλλά κινούνται γύρω από έναν κοινό γενικό στόχο: τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης μας με την τεχνολογία.

Τι είναι όμως το Hackathon; Κατά κανόνα, το Hackathon αποτελεί έναν διαγωνισμό κατά τον οποίο οι συμμετέχοντες προσπαθούν να επιλύσουν ένα πρόβλημα χρησιμοποιώντας κώδικα. Υπό μια ευρύτερη οπτική, το Hackathon θα μπορούσε τελικά να σημαίνει μια πρόκληση κατά την οποία χρειάζεται να βρεθεί η λύση σε ένα πρόβλημα με τη χρήση του ανθρώπινου νου.

Στο SNF Nostos Hackathon σχεδιάσαμε για εσάς δύο εκδηλώσεις. Το Hackathon 101: Επαναπρογραμματίζοντας τη ζωή – Ενισχύοντας το Ανθρώπινο Στοιχείο στην Ψηφιακή Εποχή, το οποίο απευθύνεται σε όλους και δεν προϋποθέτει ειδικές γνώσεις προγραμματισμού ή προηγούμενη εμπειρία, και το Coder Hackathon: Εξανθρωπίζοντας την Τεχνολογία - Ενισχύοντας το Ανθρώπινο Στοιχείο στην Ψηφιακή Εποχή, στο οποίο εμβαθύνετε ακόμη περισσότερο στην πρόκληση και πειραματίζεστε με κώδικα και δεδομένα.

Η ίδια η ζωή είναι μια διαρκής διαδικασία επίλυσης προβλημάτων με στόχο την ανθρώπινη επιβίωση, την αναβάθμιση της καθημερινότητας και την ευτυχία. Θα μπορούσαμε να πούμε πως ένα Hackathon συμβολίζει ακριβώς αυτό: την προσπάθεια του ανθρώπου που προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημα είτε χρησιμοποιώντας τη σκέψη και τον συλλογισμό, είτε κώδικα και γλώσσα προγραμματισμού. Στα SNF Nostos Hackathon εξερευνούμε το σημείο συνάντησης ανάμεσα στην τεχνολογία, την ψυχολογία και την κοινωνία.

Oι διαγωνισμοί Hackathon διοργανώνονται σε συνεργασία με τη Microsoft και τη learn-tech.io.

Δήλωσε συμμετοχή σήμερα στον διαγωνισμό, παίξε, μάθε, και κέρδισε ένα iPad Pro!

Οι δύο κατηγορίες του hackathon (Hackathon 101 & Coder Hackathon) θα αναδείξουν από μία νικητήρια ομάδα η καθεμία, κατόπιν αξιολόγησης από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην Τελετή Απονομής των Βραβείων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Αυγούστου, στις 20:00, στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, και θα λάβουν από ένα iPad Pro 11-inch Wi-Fi / 5G /256GB.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestream στο snfnostos.org

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από εκπροσώπους των οργανισμών οι οποίοι συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του SNF Nostos Hackathon: Microsoft (1 μέλος), learn-tech.io (1 μέλος), Ampersand (&) Learning & Technology (1 μέλος), Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) (2 μέλη).

SNF Nostos Hackathon 101: 25, 26, 27 Αυγούστου
Συμμετοχή σε μία από τις ημέρες – μπορείς να κάνεις την εγγραφή σου έως 24 ώρες πριν την ημέρα που θα επιλέξεις.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.
Βρες όλες τις λεπτομέρειες εδώ.
Για εγγραφή πατήστε εδώ

SNF Nostos Coder Hackathon: 28, 29 Αυγούστου
Συμμετοχή σε μία από τις ημέρες – μπορείς να κάνεις εγγραφή σου έως 24 ώρες πριν την ημέρα που θα επιλέξεις.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά.
Βρες όλες τις λεπτομέρειες εδώ.
Για εγγραφή πατήστε εδώ

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί με βάση τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν εκείνην την περίοδο σχετικά με την εξάπλωση της COVID-19.