SNF Nostos

STAVROS NIARCHOS FOUNDATION

Τεχνολογία & Εκπαίδευση

SNF Nostos Minecraft Challenge

10 - 29 Αυγούστου 2021, 'Ολη την ημέρα, ΚΠΙΣΝ

SNF Nostos Minecraft Challenge

Κατασκεύασε τη δική σου εκδοχή του ΚΠΙΣΝ με το Minecraft!

Αυτό το καλοκαίρι, στο SNF Nostos έχεις την ευκαιρία να λάβεις μέρος, μόνος ή με τους φίλους σου, στο διαδραστικό παιχνίδι-πρόκληση Minecraft Challenge, και να κατασκευάσεις με τον δικό σου τρόπο το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (KΠΙΣΝ) και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος!
Ας ξεκινήσουμε όμως από τα βασικά. Τι είναι το Minecraft; Το Minecraft είναι ένα βίντεο-παιχνίδι όπου οι παίκτες χτίζουν κατασκευές από κύβους σε έναν τρισδιάστατο κόσμο χρησιμοποιώντας ως βασικά εργαλεία τη δημιουργικότητα και την οικοδόμηση. Το ειδικά σχεδιασμένο challenge του SNF Nostos σε προ(σ)καλεί να παίξεις Minecraft και να κατασκευάσεις ολόκληρο το ΚΠΙΣΝ ή κάποια τμήματά του.

Μπορείς να λάβεις μέρος στην πρόκληση από όπου κι αν βρίσκεσαι με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

Κατηγορία Α: Μέσω της ηλεκτρονικής σου συσκευής χρησιμοποιώντας το λογισμικό του Minecraft

Κατηγορία Β: Unplugged με τα δικά σου υλικά κατασκευής, χρησιμοποιώντας τουβλάκια LEGO®, χαρτί, μαρκαδόρους, ξυλάκια, κ.ά.

Δες στο παρακάτω βίντεο πώς μπορείς να λάβεις μέρος στην πρόκληση από το σπίτι σου με 3 απλά βήματα!

Εάν βρίσκεσαι εκτός Αθηνών, ή δεν έχεις τρόπο να επισκεφθείς το ΚΠΙΣΝ κατά τη διάρκεια της πρόκλησης, μπορείς να περιηγηθείς ψηφιακά στο ΚΠΙΣΝ εδώ.

Σε περίπτωση που δεν έχεις ήδη εγκατεστημένο το Minecraft, μπορείς να αποκτήσεις μία άδεια για πρόσβαση στο Minecraft: Education Edition διάρκειας ενός έτους, η οποία προσφέρεται δωρεάν μέσω της υποστήριξης του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ)! Για να την αποκτήσεις συμπλήρωσε τη σχετική φόρμα εδώ.

Εναλλακτικά, για το διάστημα που διαρκεί το φεστιβάλ, θα μπορείς να επισκεφτείς το SNF Nostos Lab που θα διαμορφωθεί στo ΚΠΙΣΝ, όπου θα μπορείς να έχεις πρόσβαση και στους δύο παραπάνω τρόπους συμμετοχής (Κατηγορία Α και Κατηγορία Β).

Μπορείς να ξεκινήσεις τη δική σου κατασκευή από σήμερα!

Παίξε και κέρδισε ένα iPad Air!

Οι δύο κατηγορίες του Minecraft Challenge (Online & Unplugged) θα αναδείξουν από έναν νικητή η κάθε μια, κατόπιν αξιολόγησης από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στην Τελετή Απονομής των Βραβείων που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Αυγούστου, στις 20:00, στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, και θα λάβουν από ένα iPad Air 10.9-inch Wi-Fi/ 4G / 256GB. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω livestream στο snfnostos.org

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτελείται από εκπροσώπους των οργανισμών οι οποίοι συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του SNF Nostos Hackathon: Microsoft (1 μέλος), Ampersand (&) Learning & Technology (1 μέλος), learn-tech.io (1 μέλος), Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) (2 μέλη).

Υποβολή συμμετοχών: 25 – 29.08.2021

Λάβε μέρος στην πρόκληση online από τη συσκευή σου ή με υλικά από το σπίτι:
10.08-29.08.2021
Η φόρμα έκλεισε στις  29.08.2021 στις 18:00)

Επισκέψου το SNF Nostos Lab και μπες στην πρόκληση: 25-29.08.2021
Με σειρά προτεραιότητας 12 συμμετέχοντες κάθε 45 λεπτά, με την επίδειξη του ατομικού SNF Nostos ID σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. 

Την Κυριακή 29 Αυγούστου 2021, στις 20:00, στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ, θα πραγματοποιηθεί τελετή απονομής βραβείων των νικητών των κατηγοριών.

Η πρόκληση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5-16 ετών.

Διάβασε εδώ τις Αναλυτικές Πληροφορίες για τη Συμμετοχή σου στο SNF Nostos Minecraft Challenge

Για θέματα τεχνικής υποστήριξης μπορείς να επικοινωνήσεις με την Ampersand (&) Learning & Technology* στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: mc_challenge@ampersand.edu.gr

*Το Minecraft Challenge αποτελεί μια αποκλειστική δημιουργία της Ampersand (&) Learning & Technology ειδικά για το SNF Nostos 2021. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Microsoft.
**Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί με βάση τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν εκείνην την περίοδο σχετικά με την εξάπλωση της COVID-19.