SNF Nostos

STAVROS NIARCHOS FOUNDATION

Εγκαταστάσεις & Εικαστικά

Athens Photo World: Έκθεση World Press Photo 2021

25 - 29 Αυγούστου 2021, 10:00 - 24:00, Υποδοχή ΕΒΕ

Athens Photo World: Έκθεση World Press Photo 2021

Το Athens Photo World (APW) παρουσιάζει στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) την έκθεση World Press Photo 2021 με τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό φωτορεπορτάζ και ντοκουμέντου που διεξάγεται κάθε χρόνο για την ανάδειξη των πιο σημαντικών στιγμιότυπων και ιστοριών της χρονιάς που πέρασε.
Φέτος, στον διαγωνισμό του World Press Photo συμμετείχαν 4.315 φωτογράφοι από 130 χώρες με 74.470 φωτογραφίες. Η τελική επιλογή ανέδειξε 45 φωτογράφους από 28 χώρες, η δουλειά των οποίων παρουσιάζεται στην έκθεση.

Οι έξι υποψήφιοι φωτογράφοι για το μεγάλο βραβείο World Press Photo of The Year είναι οι Evelyn Hockstein (Η.Π.Α), Mads Nissen (Δανία), Oleg Ponomarev (Ρωσία), Luis Tato (Ισπανία), Lorenzo Tugnoli (Ιταλία) και Valery Melnikov (Ρωσία). Οι τρεις υποψήφιοι για το βραβείο World Press Photo Story of the Year είναι οι Chris Donovan (Καναδάς), Antonio Faccilongo (Ιταλία) και Valery Melnikov (Ρωσία). Ο νικητής του φετινού βραβείου World Press Photo of the Year θα ανακοινωθεί στις 15 Απριλίου.

Στους φωτογράφους που αναδείχθηκαν φέτος στις επιμέρους κατηγορίες συμπεριλαμβάνεται και ο Άγγελος Τζωρτζίνης με το μακροχρόνιο φωτογραφικό του project «Trapped in Greece» (Παγιδευμένοι στην Ελλάδα).
Η έκθεση πραγματοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), ως Μέγας Δωρητής του APW.