SNF Nostos

STAVROS NIARCHOS FOUNDATION

Performing Arts & Installations

A.I. in Fiction

25 Αυγούστου 2021, 20:00 - 21:00, Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ

A.I. in Fiction

Αυτό το καλοκαίρι στο SNF Nostos, έχετε την ευκαιρία να ζήσετε από κοντά μια σειρά ζωντανών αναγνώσεων λογοτεχνικών αποσπασμάτων από τους καταξιωμένους και αγαπημένους ηθοποιούς,  Κατερίνα Λέχου, Δημήτρη Λάλο και Rafika Chawishe, γύρω από τη θεματική του φετινού φεστιβάλ Ανθρωπότητα και Τεχνητή Νοημοσύνη.

Ποιο είναι το μέλλον του ανθρώπου σε έναν κόσμο όπου τα ψηφιακά και τεχνολογικά εργαλεία διαρκώς εξελίσσονται; Η παρουσία των ρομπότ στην καθημερινότητά μας είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας ή μια πραγματικότητα που ολοένα πλησιάζει; Οι συγγραφείς των λογοτεχνικών αποσπασμάτων ήταν υπερβολικοί ή διέβλεπαν το μέλλον της ανθρωπότητας;

Σε αυτήν τη σειρά δραματικών αναγνώσεων θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, εξερευνώντας τη μακρόβια σύνδεση, αλλά και ένταση, μεταξύ της ανθρωπότητας και της τεχνητής νοημοσύνης. Τη σκηνοθετική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Bryan Doerries, καλλιτεχνικός διευθυντής του Theater of War Productions, το οποίο παρουσίασε τις παραστάσεις Antigone in Ferguson και The Drum Major Instinct σε προηγούμενες διοργανώσεις του SNF Nostos.

Η εκδήλωση θα αναδείξει μια σειρά από κείμενα, από την αρχαιότητα έως το σήμερα, τα οποία γιορτάζουν και ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν κριτικά τη σχέση ανάμεσα στους ανθρώπους, την τεχνολογία και τη συνείδηση. Με εργαλεία τη λογοτεχνία και το θέατρο και σκοπό τον διάλογο και την κατανόηση, το A.I. in Fiction θα βοηθήσει το κοινό να φανταστεί και να συλλάβει όχι μονάχα το μέλλον, αλλά και το ίδιο το παρόν.

*Οι Τaylor Schilling και David Strathairn δε θα μπορέσουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Για την εκδήλωση απαιτείται το SNF Nostos ID και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι τον μέγιστο επιτρεπτό αριθμό θεατών.
Ώρα προσέλευσης 18:30.
Μέγιστος αριθμός θεατών 273.
Από 6 ετών και άνω.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί με βάση τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν εκείνην την περίοδο σχετικά με την εξάπλωση της COVID-19.