SNF Nostos

STAVROS NIARCHOS FOUNDATION

Συζήτησεις

SNF Agora Conversations

Live

26 Ιουνίου, 2020 , 18:30 - 19:15, ΚΠΙΣΝ

SNF Agora Conversations

Συζητήσεις του SNF Agora Institute: Η Κρίση, η Ασφάλεια και ο COVID-19
18:30 π.μ. – 19:15 μ.μ.

Η πανδημία έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, καθώς και το πώς λειτουργούν εσωτερικά. Ο COVID-19 αναδιαμορφώνει τις συμμαχίες, αλλάζει τη δυναμική της ισχύος και μεταμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις και οι θεσμοί ασφαλείας αλληλεπιδρούν με τους πολίτες. Το SNF Agora Institute και η Σχολή SAIS του Πανεπιστημίου Johns Hopkins διοργανώνουν μία συζήτηση σχετικά με το πώς αυτή η παγκόσμια κρίση μεταμορφώνει τόσο την εθνική όσο και τη διεθνή δυναμική στις ΗΠΑ, στη Λατινική Αμερική και στην Ασία.

Συμμετέχουν:

Eduardo Moncada: Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Barnard College, στο Πανεπιστήμιο Columbia. Η έρευνά του επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην πολιτική οικονομία της εγκληματικής βίας. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Cities, Business, and the Politics of Urban Violence in Latin America (2016).
Sarah E. Parkinson: Επίκουρη Καθηγήτρια Aronson στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Η έρευνά της εξετάζει την οργανωτική συμπεριφορά και την κοινωνική αλλαγή κατά τη διάρκεια και μετά τον πόλεμο. Εστιάζοντας κυρίως στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική, χρησιμοποιεί την ανάλυση των κοινωνικών δικτύων, καθώς και εθνογραφικές μεθόδους, προκειμένου να μελετήσει τους τρόπους με τους οποίους οι παράγοντες, όπως οι στρατευμένοι οργανισμοί, τα πολιτικά κόμματα και οι ανθρωπιστικές ομάδες, αντιμετωπίζουν τις κρίσεις, τις διαταραχές και τον κατακερματισμό.
Mira Rapp-Hooper: Κάτοχος της Έδρας Ασιατικών Σπουδών Schwarzman στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, και Senior Fellow στο China Center της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Yale. Το έργο της διερευνά θέματα εθνικής ασφάλειας και στρατηγικής στην Ασία, όπως τον ανταγωνισμό της μεγάλης εξουσίας, πυρηνικά ζητήματα και εδαφικές διαφορές, τις επιπτώσεις της ανόδου της Κίνας για τη διεθνή τάξη, και το μέλλον της αμερικανικής στρατηγικής προς την Ασία και την Κίνα. Είναι η συγγραφέας του βιβλίου Shields of the Republic: The Triumph and Peril of America’s Alliances (2020).
Eugene Finkel: Συντονιστής, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, στο School of Advanced International Studies του Πανεπιστημίου Johns Hopkins. Η έρευνά του επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποία οι θεσμοί και οι άνθρωποι ανταποκρίνονται σε ακραίες καταστάσεις όπως η βία, η κατάρρευση του κράτους και οι γρήγορες αλλαγές. Είναι ο συγγραφέας του βιβλίου Ordinary Jews: Choice and Survival during the Holocaust (2017) και συν-συγγραφές του Reform and Rebellion in Weak States (μαζί με τον Scott Gehlbach, 2019).

Watch the video from the event here.