SNF Nostos

STAVROS NIARCHOS FOUNDATION

Ο Χορός των Γερανών

[2014 Rewind]

26 Ιουνίου, 2020, 19:15 - 19:45,

Ο Χορός των Γερανών

Ήταν Ιούνιος του 2014, όταν παρουσιάστηκε η πρώτη μουσική παράσταση χορού του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ)∙ ακόμη δεν υπήρχε το ΚΠΙΣΝ, παρά μόνο μερικά ίχνη του, εδώ κι εκεί, ως ζωντανή υπόσχεση για το μέλλον.

Το σκηνικό του εργοταξίου συμπλήρωναν οι φυτεμένες ελιές και λεβάντες και ο αττικός ουρανός στα χρώματα της δύσης. Στον ρόλο των χορευτών, δέκα γερανοί σε μια μοναδική χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλλα, ακολουθώντας τους ήχους της μουσικής του Γκούσταφ Χολστ Πλανήτες, που ερμήνευσε ζωντανά η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη.

Η μαγική αυτή βραδιά, σε σύλληψη του αρχιτέκτονα του ΚΠΙΣΝ, Renzo Piano, δεν θα μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα του Summer Nostos Festival RetroFuture. Πρόκειται για την πρώτη πράξη ενός έργου, που παίζει ακόμη σε επανάληψη στο μυαλό όσων βρέθηκαν εκεί, ανάμεσα στους θεατές με τα κίτρινα γιλέκα ασφαλείας, και στην οποία αξίζει να πατήσουμε rewind για να ζήσουμε, έξι χρόνια μετά, μέσα από διαφορετικά μάτια. Τα μάτια των ανθρώπων που έχουν δει το ΚΠΙΣΝ να ολοκληρώνεται, να γίνεται μέρος της ζωής τους και να προσφέρει δεκάδες στιγμές μαγείας, σαν αυτή, κάθε ημέρα.

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση εδώ.