SNF Nostos

STAVROS NIARCHOS FOUNDATION

Παιδιά & Οικογένειες

Nostos University Retrospective

Επιμελημένο αρχειακό υλικό του SNFestival

26 Ιουνίου, 2020, 19:45- 21:00, ΚΠΙΣΝ

Nostos University Retrospective

Το Nostos University Παρουσιάζει τον Ernő Rubik

Γνωρίστε τον Ernő Rubik, τον εφευρέτη του κύβου του Ρούμπικ, του πιο επιτυχημένου παιχνιδιού όλων των εποχών! Σε αυτό το Retrospective του Nostos University, επιστρέφουμε στον διαγωνισμό speedcubing που πραγματοποιήθηκε στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Ήταν μια από τις σπάνιες εμφανίσεις του Rubik, ο οποίος εξήγησε πώς και για ποιο λόγο δημιούργησε το διάσημο παιχνίδι του. 

Πριν από 45 χρόνια ο Rubik, ως καθηγητής αρχιτεκτονικής και design, συνειδητοποίησε την ανάγκη να εξοικειώσει τους φοιτητές του με την έννοια της πολυπλοκότητας. Στην αρχή, ο κύβος του Rubik έμοιαζε άλυτος, αλλά στη συνέχεια, και αφού προκάλεσε τον ενθουσιασμό σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα «μυαλά» του κόσμου, εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο διαδεδομένα παιχνίδια-γρίφους όλων των εποχών!

Αυτή η γιορτινή βραδιά, γεμάτη εκπλήξεις, παρουσιάζεται από τον μάγο και ιδρυτή του Nostos University, Mark Mitton, μαζί με τον θρύλο του speedcubing, τον Ολλανδό Erik Akkersdijk. Οι δύο τους θα πάρουν συνέντευξη από τον Ernő Rubik, ο οποίος θα απαντήσει και σε ερωτήσεις του κοινού.

Αυτή η γιορτινή βραδιά, γεμάτη εκπλήξεις, παρουσιάστηκε από τον μάγο και ιδρυτή του Nostos University, Mark Mitton, μαζί με τον θρύλο του speedcubing, τον Ολλανδό Erik Akkersdijk. Οι δύο τους συζήτησαν με τον Ernő Rubik, ο οποίος απάντησε και σε ερωτήσεις του κοινού.

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση εδώ.