SNF Nostos

STAVROS NIARCHOS FOUNDATION

Τέχνες

Choir! Choir! Choir!

Premiere

21Ιουνίου, 2020, 19:30 - 20:30, ΚΠΙΣΝ

Choir! Choir! Choir!

Τραγούδα κι εσύ, δίπλα στους Choir! Choir! Choir! και τον Κωστή Μαραβέγια και πάρε μέρος στην πιο κεφάτη χορωδία μπροστά στο online κοινό του SNFestival RetroFuture τραγουδώντας το With A Little Help From My Friends των Beatles.

H δυναμική χορωδία των Choir!Choir!Choir! με χιλιάδες φανατικούς συμμετέχοντες απ’ όλο τον κόσμο είναι ένα από τα αγαπημένα acts του Summer Nostos Festival, καθώς ήταν μέρος του προγράμματος και προηγούμενων διοργανώσεών του με εκατοντάδες επισκεπτών να βρίσκουν ξανά τη δύναμη που προσφέρει η έκφραση μέσα από το τραγούδι –ειδικά τραγουδώντας μαζί με φίλους, ή αγνώστους! Φέτος, επιστρέφει, για τρίτη φορά, στην online εκδοχή του SNFestival RetroFuture, για να μας ξεσηκώσει με τα τραγούδια, τη διάθεση, τις εκπλήξεις και φυσικά τη συμμετοχή σου.

Μαζί με το μουσικό ντουέτο από τον Καναδά, Daveed Goldman και Nobu Adilman (C!C!C!) θα είναι ο Κωστής Μαραβέγιας, ο Άκης Σακελλαρίου, ο Γιώργος Χατζηπαύλου, εσύ και δεκάδες άλλοι!

Δείτε το βίντεο από την εκδήλωση εδώ.


Οδηγίες για να μας στείλεις το βίντεό σου:

1) Κατέβασε τους στίχους – έχουμε επίσης εντάξει τους στίχους στο βίντεο οδηγιών, οπότε επίλεξε τι σε βολεύει περισσότερο.
2) Διάλεξε ποιο μέρος του κομματιού θα τραγουδήσεις, το «Part A» ή το «Part B». «To Part A» είναι πιο χαμηλό τονικά από το «Part B».
3) Πρόβαρε το τραγούδι όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να τελειοποιήσεις το κομμάτι σου, χρησιμοποιώντας το σχετικό βίντεο με τις οδηγίες. Όσο περισσότερο το κάνεις πρόβα, τόσο το καλύτερο!
4) Μόλις νιώσεις έτοιμος ή έτοιμη, άκουσε το βίντεο οδηγιών, φορώντας τα ακουστικά σου και βιντεοσκόπησε τον εαυτό σου με το κινητό ή κάμερα με κατακόρυφο προσανατολισμό (πορτρέτο). Στο βίντεο, μετράμε 1-2-3-4 και χτυπάμε παλαμάκια. Κάνε κι εσύ το ίδιο μαζί μας!

Σημαντικά Tips Βιντεοσκόπησης:
- Φόρεσε ακουστικά! Θα πρέπει να προσέξεις να ηχογραφήσεις μόνο τη φωνή σου και όχι το τραγούδι που ακούγεται μέσα από το βίντεο οδηγιών. Εάν χρησιμοποιείς μικρόφωνο, σιγουρέψου ότι δεν υπάρχει κάτι που να δημιουργεί παρεμβολές. Είναι πολύ σημαντικό η ηχογράφηση να είναι καθαρή!
- Επίσης είναι σημαντικό να τραγουδάς μαζί με το τραγούδι “οδηγό” για να συγχρονιστεί το δικό σου βίντεο με τα υπόλοιπα.
- Για να κάνεις τη βιντεοσκόπηση, τοποθέτησε το κινητό ή iPad κάθετα (πορτρέτο).
- Επίλεξε ένα ήσυχο μέρος για τη βιντεοσκόπηση. Κλείσε το air condition ή οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει τον ήχο. Τράβηξε το βίντεο σε ένα μέρος με καλό φωτισμό, όχι κόντρα στον ήλιο. Θέλουμε να βλέπουμε το πρόσωπό σου!

- Σιγουρέψου ότι μπορούμε να σε δούμε! Το πρόσωπό σου πρέπει να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του κάδρου. Δεν θέλουμε να σε βλέπουμε από 3 μέτρα μακριά με πρωταγωνιστή τον καναπέ σου.
- Ξαναδές το βίντεό σου πριν μας το στείλεις, για να βεβαιωθείς ότι το αρχείο δεν είναι κατεστραμμένο. Για να είσαι σίγουρος/η, μετάφερέ το στον υπολογιστή σου και επιβεβαίωσε ότι παίζει κανονικά από την αρχή μέχρι το τέλος. Με αυτό τον τρόπο, θα διασφαλίσεις ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.
- Κάνε το βίντεό σου ενδιαφέρον. Προσπάθησε να μην κουνιέσαι ιδιαίτερα. Το χαμόγελό σου θα φωτίσει τον κόσμο!
- Μπορείς να επαναλάβεις τη διαδικασία όσες φορές θέλεις, μέχρι να τελειοποιήσεις τη λήψη. Το βίντεό σου θα χρησιμοποιηθεί και μόνο του, ίσως να πρωταγωνιστήσει, όπως και να έχει σίγουρα θα βρεθείς ανάμεσα σε πολλούς άλλους. Δεν έχεις κανένα λόγο να ντρέπεσαι!

Στείλε μας το βίντεό σου έως τις 16 Ιουνίου για να είσαι κι εσύ ένας από τους 150 πρώτους που θα συμμετέχουν στη χορωδία!


Online Event
Οι Choir!Choir!Choir!, στη συνέχεια, θα συνδυάσουν τα βίντεο σε μια μοναδική σύνθεση του τραγουδιού, που θα προβληθεί για πρώτη φορά στο online κοινό του SNFestival RetroFuture, την Κυριακή 21 Ιουνίου, μεταξύ 19:30 – 20:30. Κατά τη διάρκεια του event, θα έχεις την ευκαιρία να θαυμάσεις τον εαυτό σου (και μαζί με εσένα, οι γονείς σου, οι φίλοι και γνωστοί) να τραγουδά μαζί με τους Choir!Choir!Choir!, τον Κωστή Μαραβέγια και δεκάδες άλλους, σε ένα show που θα παρουσιάσουν ο Άκης Σακελλαρίου και ο Γιώργος Χατζηπαύλου! Θα παρακολουθήσεις επίσης best of στιγμές από παλαιότερα SNFestivals με ερμηνείες αγαπημένων τραγουδιών των ABΒΑ, Βeatles και Queen. 

Γνώρισε τους Choir! Choir! Choir!
Οι Choir! Choir! Choir! είναι μια ιδιαίτερη ομάδα από το Τορόντο με καλλιτεχνικούς διευθυντές τους Nobu Adilman και Daveed Goldman. To δίδυμο υιοθετεί μία μη παραδοσιακή προσέγγιση, όπου δεν υπάρχουν πρόβες και το κοινό έχει τον ρόλο της χορωδίας. Το Choir! Choir! Choir! ξεκίνησε το 2011, και έκτοτε το ακολουθεί μία παθιασμένη κοινότητα καλλιτεχνών, ενώ έχει fans απ’ όλον τον κόσμο που διαρκώς πληθαίνουν (κάτι που φαίνεται και από το fanbase τους στο YouTube). Η ομάδα έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες όπως η Patti Smith, οι Tegan and Sara, και ο Rufus Wainwright, ενώ έχουν εμφανιστεί στο Carnegie Hall και στο Radio City Music Hall της Νέας Υόρκης, μαζί με τους Debbie Harry και The Flaming Lips. Ο σκοπός ύπαρξης του Choir! Choir! Choir! είναι να γιορτάσει τη μουσική, αμφισβητώντας τα όρια που διαχωρίζουν μια πρόβα από μια παράσταση και το κοινό από τους καλλιτέχνες, προσφέροντας μία θεραπεία με σημαντικότερη συνέπεια τη δημιουργία μία ισχυρής κοινότητας.